No comments yet

Citește-mi 100 de povești!

Domino Servite s-a înscris în cursa pentru a deveni Grădiniță – Bibliotecă!

Cu sprijinul Asociației Ovid.RO, cadrele didactice participă la sesiuni de formare despre modalități atractive de a lectura și de a-i introduce pe copii în lumea poveștilor. De asemenea, preșcolarii participă la ateliere de lectură prin care să-și dezvolte atenția, vocabularul, imaginația și, de ce nu, motivația pentru învățare.

În sălile de grupă, pe coridor, pe terasă sau de cele mai multe ori afară, se amenajează adevărate insule de lectură și cultură pentru copii. Printre activitățile în curs de desfășurare se numără: “Povestea zilei”, “Cartea grupei”, “Astăzi sunt autor”, “Punguța cu două cărți” și altele. Sesiunile de lectură sunt susținute atât de doamnele educatoare, cât și de invitații lor: părinți, doamna director, domnul profesor de limba română, elevi din ciclul primar și gimnazial. Am avut onoarea să îl avem și pe domnul primar al comunei Voiteg ca povestitor.

De ce 100 de povești? S-a constatat faptul că, dacă fiecare copil, în prima zi de școală, va cunoaște cel puțin 100 de povești, sunt asigurate premisele necesare învățării citit-scrisului și o fundație solidă pentru succesul în viață. “Citește-mi 100 de povești” este mai mult decât un program de lectură pentru copii, este un program care își propune, printre altele, să transforme grădinițele în grădinițe-biblioteci, pentru ca, la finalul programului, în funcție de activitatea desfășurată și de punctele acumulate, grădinițele să fie dotate cu cărți de copii.

Precizăm faptul că Programul național “Citește-mi 100 de povești” este susținut de Ministerul Educației și de Ministerul Culturii, prin Asociația Ovid.RO, proiectele acestei asociații fiind dedicate, cu precădere, facilitării accesului la educația timpurie de calitate pentru copii.

Post a comment