No comments yet

#CitimAcasă

Noi citim acasă. Voi?
Pentru că ne-am dorit ca un număr cât mai mare de părinți și de copii să citească acasă, am acceptat provocarea Fundației Noi Orizonturi de a organiza 3 evenimente, în luna martie, în cadrul proiectului #CitimAcasă.
Primul dintre ele, un atelier pentru părinți, a avut scopul de a ne aduce înainte modalități eficiente de a citi cu voce tare pentru copii. Un părinte deschis la învățare este un exemplu nemaipomenit pentru copilul său, iar un părinte care îi mai și citește cu voce tare, pe deasupra, îi asigură un start foarte bun pe drumul învățării – chiar mai bun decât dacă i-ar oferi o stare financiară prosperă, spun experții în domeniu.
Al doilea eveniment din serie, Noaptea #CitimÎmpreună, ne-a adus la școală pe întuneric, la lumina caldă a lămpilor, cu scopul de a petrece un timp relaxant în compania cărților bune și a oamenilor frumoși. Școala s-a gătit cum a știut ea mai frumos, iar atmosfera a fost plăcută și numai bună pentru socializare, provocări inedite și, bineînțeles, pentru lectură.
Ultimul eveniment s-a potrivit ca o mănușă în Săptămâna Verde, în ziua economiei circulare. Copiii și adulții au făcut schimb de cărți, iar donațiile făcute de aceștia vor sprijini proiectul Școli de vară cu scLipici, al Fundației Noi Orizonturi.
Spor la lectură!

Post a comment