No comments yet

Cross Country 2024

Ediția a IV-a

alerg spre ţintă

Dragi cititori, tocmai am avut a patra ediție de Cross Country la Domino Servite! S-au bătut recordurile cu brio, mai mult decât în oricare dintre edițiile precedente, la cele trei probe: alergare de rezistență, de viteză și la aruncarea cu greutăți. Roșul și Albastrul, echipele Studd și Liddell, și-au măsurat puterile încă o dată și … spre nefericirea lui Liddell, Studd și-a mai adăugat un trofeu la colecție, scorul pe ani fiind de 3-1 pentru roșii. 

Mai motivați decât oricând înainte, spun profesorii, elevii au fost uniți, s-au antrenat, au alergat și s-au încurajat unii pe alții (cu strigăte și urlete, se pare, dar e singura zi în așa ceva e recomandabil – astfel și-a câștigat Liddell un premiu), iar părinții i-au așteptat pe copii ca niște cameramani profesioniști la liniile de final, să aterizeze în brațele lor după fiecare probă: „Apă și ceva dulce, să nu facă febră musculară puiu` meu.”

Am avut și spectatori – doar spectatori, nu părinți. Și ei și-au adus contribuția la reușita și la emoțiile zilei. Deși persoane publice și oameni cu mari răspunderi – domnul primar al Voitegului Niculae Ioan Pop, domnul președinte al fundației gazdă, Hans Koller, și doamna directoare a școlii de stat din Voiteg, prof. Camelia Fogaș – au stat cuminți la taclale și s-au bucurat în tihnă de această zi frumoasă de primăvară, privindu-ne cum concuram. Din localitatea vecină, Banloc, am avut ca invitați un echipaj de elevi împreună cu dascălii lor, iar când aceștia „au intrat în horă”, s-au dovedit adversari de temut. Nu ne-ar fi fost deloc ușor cu ei în cazul unor competiții oficiale. Bravo elevilor și doamnelor lor! 

Sunt sigură că la finalul zilei, în inima fiecărui concurent s-au înfiripat gânduri precum: „La anu` am să câștig! Am să mă antrenez, am să alerg mai des și am să iau premiul!” sau: „Trebuie să mă mișc mai mult, doar nu mă ia pe mine cutare!”, ceea ce înseamnă că suntem pe calea cea bună. 

„alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Biblia, Filipeni 3.

Post a comment