1

Expo Day

Joi, 27 februarie, a avut loc Expo Day, o zi dedicată expozițiilor de experimente științifice create și demonstrate de elevii și preșcolarii noștri.

Copiii au început să își caute teme interesante cu câteva săptămâni înainte… au aflat despre structura unui proiect de cercetare și au trecut la treabă elaborând ipoteze care mai de care mai îndrăznețe.

Numai după perioada de cercetare, au putut trage concluzii pertinente pe care le-au prezentat în fața colegilor, a câtorva părinți și a unui juriu simpatic, care nu a încercat să îi încurce prin întrebările lor, ci, din contră, i-a ajutat să aibă o prezentare orală cât mai lipsită de emoții.

Preșcolarii ne-au demonstrat cum poți colora florile, iar elevii de ciclul primar ne-au demonstrat lucrări care ne-au atras atenția chiar și prin titlurile lor: Concentrare maximă, Zahărul – moartea albă, Telefonul cu sfoară, Atacul asupra dinților, Hora culorilor sau Antarctica la borcan.

Elevii de gimnaziu ne-au demonstrat cum poți obține ciocolată infinită, baloane surpriză sau cum umfli un balon fără efort, cum aspiri și elimini un ou din sticlă și ce se întâmplă cu tensiunea ta dacă bei cafea.

În timp ce elevii din alte școli freamătă de teamă din cauza virusurilor, ai noștri copii fac cercetări. Cine știe, poate vor descoperi și un antidot împotriva noului virus!

Comment(1)

  1. Reply
    Pieter Fourie says:

    Thanks, Lidia! Nice to see the budding scientists! Keep it up!

Post a comment