1

Lumina lină a toamnei

Toamna este anotimpul meu preferat. Lumina blândă a lui septembrie mângâie lucrurile și le dă contururi mai ferme. Lumea e mai clară și mai fotogenică. De aceea cred că e o idee bună să începem școala în acest anotimp. Orice serbare este mai reușită toamna, iar pozele, niște mici capodopere. Aveți, de altfel, ocazia să vă convingeți singuri, baleind prin acest site.

Anul acesta ceremonia a avut loc în aer liber! Iarăși o idee foarte bună și pusă în practică la momentul potrivit! Imaginați-vă că prima zi de școală ar fi fost vara, la 40 de grade, cu haine lipite pe trup și cu broboane de transpirație! Sau iarna, zgribuliți în paltoane inestetice și tropăind ușurel ca să ne încălzim picioarele aproape degerate!

Copiii au trei luni ideale pentru învățat! Cred că sunt cele mai bune din acest punct de vedere. Le doresc să profite la maximum de ele și să se bucure de întâlnirea cu cartea. Noi, profesorii, avem un singur scop, vă asigur: să le facem viața mai frumoasă, mai plină, mai adevărată. La urma urmei, începerea școlii este una dintre bucuriile copilăriei! Sau nu e așa?
prof. Emanuel Vîlciu

Comment(1)

 1. Reply
  Sofian says:

  Soră Lidia, felicitări.

  Mă bucur să aflu vești noi și foarte bune despre activitatea școlii voastre. Da, și mie îmi place toamna, anotimp cu mii de nuanțe de culori calde și pastelate. Cu aromele ei inconfundabile, care se adună de prin livezi și grădinile de legume direct în borcane, sticle și butoaie sub formă de compoturi, zacuscă, dulcețuri și murături. Și, desigur, cu… rapsodii de toamnă. Totuși, e o frumusețe puțin cam tristă, datorită faptului că în vreme ce școlarii încep un nou an școlar, păsările migratoare pleacă, pierzându-se în zare, lăsând în urmă cuiburi pustii…
  Vă urez un nou an școlar marcat de binecuvântarea , călăuzirea și protecția Tatălui Ceresc. Mult, mult succes, amin.

  Fratele Ticu Leontescu

Post a comment