No comments yet

Școala altfel – gimnaziu

În fiecare an dorim ca săptămâna intitulată „Școala Altfel” să fie cu adevărat o ALTFEL de școală. O școală în care diverse spații din natură devin sală de clasă, diverse obiective turistice devin instrumente de învățare și, desigur, multele situații care ne iau prin surprindere se transformă în dascăli, dascăli în Școala vieții.

În acest an școlar, Școala altfel s-a desfășurat, în primă fază, în împrejurimile orașului Cluj. Am vizitat orașul cu aglomerația sa specifică, salina Turda, dar ne-am și retras în locuri mai puțin cunoscute, precum barajul Beliș și peștera ghețar Scărișoara.  În același timp, elevii clasei a VIII-a au avut parte de mult râvnita ieșire la Berlin. Acolo au avut ocazia să interacționeze cu nativi folosind așadar bagajul lor de cunoștințe de limbă germană. Pe lângă aceasta, s-au bucurat de vizitarea unui număr mare de obiective turistice precum: Poarta Brandenburg, lagărul de concentrare Ravensbrueck, Turnul de televiziune, Memorialul Holocaustului, Grădina Zoologică Berlin și altele.

Cea de-a doua parte a fost dedicată învățării prin sport. Elevii și-au pregătit materiale pentru galerie, au organizat o zi sportivă pentru o școală dintr-o localitate învecinată și, nu în ultimul rând, s-au antrenat pentru următorul mare eveniment: Ziua Sportivă.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce am putut să învățăm prin Școala Altfel!

 

Prof. Denisa Meilă și Oana Graf

Post a comment