No comments yet

Școala altfel – gimnaziu

Școala altfel

Una dintre cele mai bune inițiative din învățământul românesc al ultimilor ani este Școala altfel. În această săptămână elevii și profesorii lor învață să relaționeze mai puțin formal unii cu ceilalți, se regăsesc în situații mai neobișnuite, adună amintiri comune.

Gimnaziul de la Domino Servite a organizat în perioada Școala altfel (săptămîna 28 octombrie – 1 noiembrie) două excursii și două activități în școală.

Luni copiii au participat la o competiție sportivă, împărțiți în două echipe, care s-au confruntat cu dârzenie pe tot parcursul zilei.

Marți a fost programată vizita la Reșița, la gradina zoologică din localitate.

Miercuri creativitatea a luat locul mișcării, pentru că elevii, îndrumați de profesorii de specialitate, au elaborat niște proiecte în limba germană și engleză.

Joi și vineri au constituit miezul dur al săptămânii: excursia la Sibiu și Făgăraș. Multele ore petrecute împreună, faptul că am înnoptat într-o cabană, la marginea unui sat de munte, că am pregătit mâncarea profesori și elevi deopotrivă – toate acestea ne-au oferit ocazia să ne cunoaștem mai bine și să ne apreciem mai mult.

Vizita la Muzeul ASTRA, plimbarea prin centrul vechi al Sibiului și descinderea la Cetatea Făgărașului au fost doar un cadru mai nou pentru a consolida prietenii mai vechi.

Post a comment