No comments yet

Școala altfel, învățământ primar și preșcolar

În perioada 27-31 mai 2019, preșcolarii și elevii din clasele primare au avut parte de o săptămână de activități altfel.

Astfel, luni au vizitat Aerodromul din Buziaș și au urmărit cu entuziasm aterizări și decolări efectuate de piloți experimentați. Vizita a continuat la ferma prietenilor noștri, Cosmin și Zlati, la Bacova. Copiii au avut ocazia să observe animalele domestice, iar cei mai îndrăzneți au hrănit un miel cu biberonul. Cât despre mâncarea bună pe care am primit-o acolo, avem numai cuvinte de laudă.

Ziua de marți a început stângaci, cu ploaie torențială, fapt care ne-a pus puțin în încurcătură. Dar, după o scurtă ezitare, ne-am mobilizat și am reușit să organizăm câteva jocuri, la școală. După ce ploaia a stat, clasele a II-a, a III-a și a IV-a au pornit în grabă la Timișoara, pentru a vizita căminul de bătrâni Adam Müller-Guttenbrunn. Elevii au avut parte de o experiență marcantă, iar decizia cu care au plecat de acolo a fost: “Să nu ne neglijăm părinții!”

Vizitatorii de la Școala Primară Casa Speranței, din Timișoara, care ne-au trecut pragul miercuri, au petrecut o zi frumoasă la noi. În această zi, elevii din clasele a III-a și a IV-a au avut ocazia să joace rolul de mici gazde, întâmpinându-i pe vizitatori cu jocuri și activități coordonate de ei. Pentru că vizita se derula în cadrul proiectului „Hai la ţară”, i-am dus pe musafirii noştri să vadă animalele, i-am învăţat să facă pâine şi am jucat multe jocuri în aer liber.

Încheierea săptămânii ne-a prins acolo unde le place copiilor cel mai mult – la şcoală. Dar o altfel de şcoală – cu muuulte jocuri, fără uniforme şi fără teme!

Mulţumim tuturor celor care au contribuit într-un fel sau în altul la Săptămâna noastră Altfel!

prof. înv. primar Cosmescu Debora – Viorica

Post a comment