No comments yet

Școala Altfel pentru învățământul primar și preșcolar

Săptămâna Școala Altfel pentru ciclul primar și preșcolar s-a desfășurat sub genericul Sănătate și siguranță. Astfel, toate activitățile au avut legătură cu alimentația, mișcarea, igiena și siguranța copiilor.

Marți am fost informați despre alimentație și obiceiuri sănătoase și am igienizat spațiile verzi din comună. Tot atunci am distribuit cetățenilor pliante care promovau consumul de fructe, igiena personală și protecția mediului.

Miercuri, vrând să facem puțină mișcare, am plecat în Cheile Nerei. Drumeția spre Ochiul Bei ne-a sleit de puteri, așa că pe la prânz am prăjit niște cârnați pe care i-am savurat cu poftă și am mai avut tărie pentru câteva jocuri la locul de campare.

Joi am avut o sesiune de informare cu privire la igiena mâinilor și a danturii. După câteva activități de igienizare a mâinilor (demonstrație, experiment, machetă), am fost vizitați de un tehnician dentar (Daniel Roșca, părinte) care ne-a demonstrat periajul corect. După igienizarea dinților ne-am împărțit în două grupe, ne-am îmbarcat în mașini și am pornit spre două cabinete stomatologice, în Voiteg (dr Ciolan Vasile) și Deta (dr Adela Al Zier), unde aveam să fim consultați la dințișori.

Săptămâna Școala Altfel s-a încheiat cu activități legate de circulația în siguranță. După sesiunea de informare de vineri dimineață, am trecut la “traversări” pe treceri improvizate în curtea școlii. Tot acolo am făcut scenete (adevărate scenarii de film: cu victime, cu polițiști, cu ambulanță, dar și cu pietoni responsabili care au sunat la 112). Pe la ora 11.00 a sosit un echipaj de poliție de la secția Jebel. Ne-au prezentat echipamentul din dotare, ne-au răspuns la toate întrebările și ne-au încântat cu sunetul sirenei și cu mesaje rostite prin stație. La finalul zilei de școală a trebuit să exersăm traversarea străzii pe o zebră adevărată, așa că, însoțiți de domnii agenți ne-am deplasat în centrul comunei, unde am traversat de multe ori trecerea de pietoni, spre disperarea conducătorilor auto. Am mulțumit, am cântat și am aplaudat pentru polițiștii noștri amabili, după care ne-am deplasat spre Atelierul de gust unde ne așteptau părinții. Am avut zile cu vreme bună și multă bucurie. Nădăjduim ca activitățile să fi fost cu folos pentru copii.

prof. Lidia Veciunca

Post a comment